Sykdommen min kan ikke kureres, men den kan behandles.

Jeg har inntil nå vært gjennom syv operasjoner og venter på mitt åttende inngrep.
Med et kutt i lysken, vil radiologen presse et kateter inn i åren, gjennom hjertekammeret, og ned i lungeårene mine. Her skal han tette abnormale karnøster ved å embolisere veiene med biter av titan.

Titanium Lungs(Publish)
Én brøkdel av metallet i lungene mine. (Bilder ifra min fjerde operasjon, mars. 2015)

Hensikten er et forsøk på å øke oksygen opptaket mitt. De blokkerte karnøstene vil tvinge blodet til å passere gjennom de friske veiene istedet, dermed øke oksygen konsentrasjonen!

Dessverre er håpet lite om at jeg skal bedres, ettersom jeg har nærmest flere tusen malformasjoner. Legen kan ikke tette alle.

Derfor vurderer Rune, min dyktige radiolog; hvilke karnøster som er mest effektive å tette. Han har så langt tettet noen titall.
Fra min første operasjon for over åtte år siden til nå, har ikke inngrepene gitt noe effekt. Det har vært veldig umotiverende for meg. Jeg mistet troen på at disse behandlingene ville hjelpe meg…

Men tidligere i sommer etter behandlingen i vår, har jeg for første gang følt meg litt bedre i form! Jeg har følt meg klarere i hodet, mer utholden under anstrengelse, og tallene på oksygen måleren har vært høyere!
Det har virkelig vært en oppkvikker for meg, og gitt meg mer motivasjon! Jeg er fortsatt like kortpustet, det er en lang vei igjen, men bare det lille har hjulpet meg så utrolig mye.

Min neste operasjon nærmer seg, og jeg håper alt jeg kan på at den vil få meg til å føle meg enda bedre!

Advertisement