moonfinal

Søvn er viktig for kroppens balanse, helse og energi. Det får deg til å være opplagt på jobb, og gir deg krefter til å finne på noe produktivt om ettermiddagen. Søvn kan ha alt å si om det skal bli en skikkelig dritt dag eller en god dag.

Jeg har slitet med søvnproblemer over noen år nå. På en daglig basis sovner jeg mot morgenkvisten og står opp langt ute om ettermiddagen.

Jeg prøver stadig vekk å rette opp i dette ved å enten ta melatonin tilskudd tidlig på kvelden, eller være oppe hele døgnet for så å legge meg igjen utslitt neste kveld. Begge resultatene er det samme; jeg faller raskt tilbake i denne onde sirkelen.

Jeg har nok med å gå igjennom hverdagen uten tilstrekkelig nok oksygen, søvnmangel på toppen av det føles som en latterlig spøk, så jeg må le litt.

Men det er vel egentlig ikke søvnmangel, men heller for MYE søvn i en veldig usunn rytme. Når jeg først sovner, sover jeg godt mer enn 12 timer gjennomsnittlig. Å sove for lenge er jo nesten, hvis ikke værre enn å sove for lite. Søvn skal jo komme helt naturlig og justere seg automatisk etter riktig tidspunkt, men for meg føles det som et puslespill som mangler et par brikker. Det er ganske frustrerende.

Uansett, når jeg legger hodet på puta klarer jeg ikke skru av tankene mine. Hjernen min prosesserer noe hele tiden og vil ikke legge det fra seg. Jeg tenker gjerne mer når jeg ligger i senga enn når jeg er oppe om dagen.

Det er som jeg nekter å sove uten at jeg selv vet det.

Det føles som en slags frykt i underbevisstheten, en frykt om å være koblet ut og ikke være bevisst over omgivelsene mine.

Kansje en liten frykt om å ikke våkne igjen?

“My thoughts are nocturnal, and they keep me up at night.”

I underbevisstheten min gjør jeg alt for å ikke sovne. Tanker om hva jeg skal gjøre, hvor jeg er om fem år fra nå, hvordan jeg skal bli kvitt mine problemer, rette mine feil, dårlige minner, gode minner, tanker så langt tilbake til barndommen.

Det er som drømmeland er et mareritt som jeg helst ikke falle ned i.

Nocturnal Forest by nocturnalex edit

Bortsett fra lungesykdommen i seg selv, er dette en dårlig egenskap mot å møte opp på skole eller jobb klokka tidlig hver dag.

Hvordan skal det fungere for meg senere? Jeg må finne en løsning på dette en eller annen gang…

Advertisement