rushaug_showcase_zoom2

Mitt fritids prosjekt går ut på å utvikle et 2D action-platformer spill. Bilde du ser ovenfor er et skjermbilde ifra selve spillet. Det har tatt meg en lang prosess å nå et punkt hvor det er noe visuelt å vise. Programmering, grafikk, design, alt er gjort av meg. Når du skal lage et spill helt på egenhånd blir det fort klart for deg at det vil kreve tid, fokus, kunnskap, og energi. Jeg begynte å eksperimentere med spill utvikling i en ung alder. Siden jeg var ti år har jeg lagd Super Mario kloner og stikk-figur spill. I en uendelig kamp mot glitch, bugs, og error har jeg endelig nådd et punkt hvor mine spill har en stabil kjerne.

Mitt prosjekt er basert på historien rundt min fantasi-figur jeg har drømt om siden jeg var fem år gammel.
Min glede for katter fikk meg til å finne opp en kattefigur med navnet Rushaug. Den dag i dag har jeg ikke glemt han. Han har utviklet seg sammen med meg, mens jeg har vokst opp.
Han er hva jeg kaller en “feline”, en menneskelig figur med katte-trekk; pels, hale og hodefigur som en katt. Han er en del av mitt sci-fi univers, hvor krig herjer hans hjem. Han er en kommando soldat med infiltrasjon som spesialitet, og i spillet vil hovedmålet bli å infiltrere en fiendtlig base.

Utviklingen går tregt. Denne kvelden har jeg fortsatt på spillmotoren, hvor mesteparten av utviklingen pågår. Spillmotoren er det som holder hele spillet sammen, gjør det mulig for spilleren å bevege seg, gjøre ting, og fungere ordentlig.
Jeg er helt besatt av å programmere en smart AI som gjør at alt computer kontrollerte elementer i spillet fungerer på en fleksibel og sofistikert måte. Det vil si at motstanderne i spillet vil jage spilleren, navigere plettfritt i all terreng, og ikke bli stuck i en vegg, eller oppføre seg like dum som en gullfisk.
Jeg har enda ikke kommet meg til å designe baner, script, lydfiler, eller musikk fordi jeg ikke kommer meg forbi denne delen. Jeg kunne så klart gjort det ved siden av, men når du er fokusert på én ting er det lett å få tunnel syn. Jeg har aldri komponert musikk før, så der har jeg også noe å glede meg til…. Lyd og musikk har en like stor påvirkning på spillet som grafikken og gameplay. Akkurat nå er skytelyden i fra våpenet den eneste lydfilen i hele spillet..

Her er en liten showcase av spillet i sin midlertidige version. Kvaliteten er litt dårlig, og sørg for at ikke volumet er for høyt, skytelyden er skarp..
Jeg vil fortsette med å dokumentere fremdriften, og holde dere oppdatert med prosjektet sin status!

Advertisement