Nå er det snart tre måneder siden jeg sist publiserte noe her og det på tide å ta opp tråden igjen. Jeg har i denne perioden var opptatt med ulike ting men fremst av alt hva jeg skal holde på med i tiden fremover.

IMG_20160804_044341

Jeg har fra slutten av mai ut i juni vært med på sommerskole på Ringerike folkehøgskole. Det var et to ukers opphold hvor vi bodde i internatbygget og fylte dagene med masse forskjellige aktiviterer unikt til de forskjellige linjene skolen har å tilby. Det har gitt meg flotte nye erfaringer, også inntrykk på åssen det er å leve på folkehøyskole. På de to ukene har jeg også møtt nye venner jeg vil ta med meg videre.

Dette har vekket en interesse i meg for å gå på folkehøyskole. Når jeg kom hjem var jeg raskt på sak for å finne ut av hvilken folkehøyskole som tiltrekker meg mest. Folkehøyskolene har så uendelig mye å tilby! All verdens linjefag fra idrett orientert snowboard, friluftsliv, kampsport, til kreative linjer som kunst, design, skriving, foto, til og med cosplay! Også helt minneverdige studieturer til steder overalt i verden!

Helsa mi er et oppstående problem når det kommer til skole. Men det som er bra med folkehøyskole er at alt er på et sted! Bo på internat, spise i kantine, og delta på skoleområde alt i ett. Det merket jeg var noe jeg kunne mestre. Jeg føler meg også klar for skole nå i motsetning til i fjor.
img_20160822_215148.jpg

Etter flere uker hvor jeg pendlet fra en skole til en annen var det klart for meg at mitt beste linjevalg var spill-design, teater-og-skuespill, kunst, eller treninginstruktør. Jeg søkte på ulike skoler, men siden jeg er så seint ute så er det få som fortsatt tilbyr plass på de linjene jeg vil gå. Jeg kom til slutt inn på Åsane FHS i Bergen, og Fredly FHS i Trondheim.

På Åsane fikk jeg andrevalget mitt; Teater, scene og skuespill, og på Fredly fikk jeg førstevalget; Treninginstruktør i Dancemix, Step & Styrke.
Brevene lå foran meg. Jeg måtte ta en avgjørelse. Jeg har alltid vært opphengt i film og de forskjellige yrkene som omgir det, og skuespill er noe jeg har veldig lyst til å prøve. Trening er noe jeg brenner for ut av interesse og nødvendighet, og jeg vil veldig gjerne utvide min horisont innen det.

asanefolkehogskole

Det er to ganske forskjellige veier å gå. Etter lenge vurdering kom jeg frem til at teater på Åsane var det som virket mest interessant. Ni måneder med daglig trening og anstrengelse på Fredly kan være veldig utfordrende med tanke på helsesituasjonen min. Ni måneder med bare å møte opp i timene og delta i skolens aktiviteter høres ut som en passende utfordring å starte med ihvertfall.
Jeg sendte dem innmeldingspengene og offisielt sikret min plass.

Dette betyr veldig mye for meg. Jeg preges fortsatt av det som har skjedd tidligere i år. Når jeg ble mer bevisst på hva folkehøyskole kan være for meg følte jeg meg mer lettet. Det føles som en vei videre, med nye omgivelser, og en sjanse til å utvikle meg selv.

Advertisement